از دست دادن دندان مشکل بسیار بزرگی است که اگر سریعا برطرف نشود می تواند مشکلات جدی را برای افراد به وجود آورد. این مشکل می تواند بر اثر بروز اتفاقاتی مانند بیماری های لثه ، ضربه به دهان و از همه مهم تر پوسیدگی دندان رخ دهد. مهم نیست که چگونه دندان خود را از دست داده اید ، مهم این است که دندان های از دست رفته باید هر چه زود تر جایگزین شوند. قرار دادن یک جایگزین برای دندان از دست رفته نه تنها باعث افزایش زیبایی لبخند می شود ، بلکه سلامت دهان و دندان را نیز حفظ می کند. ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های درمانی برای این کار محسوب می شوند اما گاها ممکن است که نتوان از نوع استاندارد و معمولی آن استفاده کرد در این صورت نیاز است از مینی ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده نمود. مینی ایمپلنت های دندانی نوعی از ایمپلنت ها هستند که برای افرادی که استخوان فک آن ها به دلیل قوی نبودن قادر به دریافت ایمپلنت های معمولی در دهان نیست ، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر علاقه مند هستید که در رابطه با مینی ایمپلنت ها اطلاعات جامع تر و مفید تری را کسب کنید ، توصیه می کنیم این مقاله از سایت دکتر محمدرضا باقری بهترین متخصص ایمپلنت دندان در زعفرانیه و شمال تهران را از دست ندهید. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا همه چیز را در رابطه کاندیدای مناسب برای دیافت آن ها ، هزینه نهایی ، نحوه فرایند کاشت و غیره بدانید. امیدواریم این مقاله راهنمای کامل و دقیق در زمینه مینی ایمپلنت های دندان باشد تا شما به کمک آن در رابطه با سلامت دهان خود تصمیمی درست بگیرید.

 

مینی ایمپلنت دندان

 

مینی ایمپلنت دندان چیست ؟

مینی ایمپلنت ها در واقع به ایمپلنت های کوچکی گفته می شود که نیازی به قرار گیری کامل درون استخوان فک را ندارد. این نوع ایمپلنت ها یک قطعه فلزی کوچک هستند که دارای قطری حدود 3 میلی متر می باشند و درون استخوان فک قرار می گیرند. آن ها شبیه به ایمپلنت های دندانی استاندارند می باشند اما کمی کوچک تر به نظر می رسند. مینی ایمپانت ها بر خلاف ایمپلنت های استاندارد از دو بخش ساخته می شود که عبارت اند از پست تیتانیومی که دارای بخشی گرد است و سوکت آن که شبیه به حلقه بوده و درون استخوان فک قرار داده می شود. این نوع ایمپلنت ها بسیار نازک و کوچک می باشند و می توان از آن ها برای انواع مختلفی از دندان استفاده نمود. با توجه به ویژگی های که ایمپلنت های دندانی دارند معمولا یک جایگزین مناسب و عالی برای دندان مصنوعی ، پل و روکش محسوب می شوند. حتی در مواردی که دندان مصنوعی لق است می توان برای ثابت کردن آن ها از مینی ایمپلنت های دندانی استفاده کرد.

تفاوت مینی ایمپلنت ها با ایمپلنت های معمولی و رایج

احتمال با خواندن مطلب فوق در زمان انتخاب روش کاشت دندان خود این سوال برای شما به وجود آمده است که مینی ایمپلنت دندان استفاده کنید یا معمولی ؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم زمانی که شما به بهترین دندانپزشک کاشت دندان در زعفرانیه یا شمال تهران مراجعه می کنید ، وی پس از ارزیابی وضعیت دهان دندان شما بهترین نوع ایمپلنت دندان را به شما پیشنهاد خواهد کرد. در ادامه به برخی از تفاوت های که در میان نوع معمولی و مینی ایمپلنت ها وجود دارد پرداخته ایم:

  • یکی از بارز ترین تفاوت های این دو ایمپلنت اندازه و طراحی آن ها می باشد. همانطور که اشاره شد ، ایمپلنت های مینی در مقایسه با نوع معمولی کوچکتر هستند و شامل یک پست و روکش می باشند حال آنکه در نوع معمولی آن از اتصالات اباتمنت ، پیچ و روکش مصنوعی استفاده می شود.
  • از دیگر تفاوت های اساسی آن می توان به مدت زمان نصب ایمپلنت های معمولی و مینی اشاره کرد. نوع مینی ایمپلنت ها برای نصب نیاز به زمان طولانی تری نسبت به ایمپلنت های معمولی دارد در حالی که این زمان در ایمپلنت های رایج حدود 6 الی دو سال می باشد. زیرا در برخی از موارد نیاز است تا دندان پزشک پیوند استخوان یا لیفت سینوس انجام دهد.
  • پس از کاشت ، پزشک فورا به نصب دندان های مصنوعی خواهد پرداخت و شما پس از اتمام این فرایند شاهد لبخندی زیبا و دلنشین در چهره خود خواهید بود. ممکن است طی انجام فرایند درد خفیفی را احساس کنید که طبیعی است و پس از گذشت یک الی دو روز برطرف می شود. از سوی دیگر دوران بهبودی در زمان کاشت ایمپلنت های معمولی طولانی تر می باشد و ممکن است از چند هفته تا چند ماه متغییر باشد و درد حاصل از کاشت پیچ در استخوان فک حدودا دو هفته طول بکشد که امری طبیعی است و نیاز به نگرانی ندارد چرا که دندان پزشک برای کنترل و کاهش درد برای شما دارو هایی را تجویز می کند که بهتر است ان ها را در زمان معین مصرف کنید.
  • کاشت ایمپلنت های معمولی و استاندارد یک روش ثابت ، دائمی و تایید شده برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است ، در حالی که هنوز تحقیقات چندانی در رابطه با مینی ایمپلنت ها و طول عمر آن ها صورت نگرفته است.

کاندیدای کاشت ایمپلنت دندان کوچک

آیا تا کنون برای کاشت دندان و استفاده از ایمپلنت ها به دندانپزشک مراجعه کرده اید که به شما بگوید این فرایند برای شما مناسب نمی باشد؟ اگر پاسخ شما به این سوال بله می باشد نیازی نیست نگران باشید چرا که می توانید نسبت به کاشت مینی ایمپلنت دندان اقدام کنید. در ادامه به مواردی اشاره خواهیم کرد که نشان می دهد ، آیا شما متقاضی خوبی برای دریافت مینی ایمپلنت های دندانی هستید یا خیر؟

  • مهم ترین ویژگی که متقاضضی کاشت ایمپلنت های مینی باید داشته باشد این است که دندان های او کوچک باشد.
  • استخوان فک از بین رفته باشد.
  • خواستار بهبود سریع لبخند خود باشد.
  • خواستار پر کردن جای خالی دندان های جلوی هستید اما قادر به کاشت ایمپلنت نمی باشید.

اما در صورتی که از شرایط زیر برخوردار هستید باید بگویم که متاسفانه شما نمی توانید متقاضی کاشت مینی ایمپلنت یا ایمپلنت دندان معمولی باشید. این موارد عبارت اند از :

  • مبتلا به دیابت هستید.
  • اعتیاد به مصرف دخانیات دارید و نمی توانید برای مدت زمان کوتاهی ان را ترک کنید.
  • قصد پر کردن جای خالی دندان های آسیاب خود را دارید.
  • به بیماری های دهان از قبیل التهاب لثه دچار هستید.
  • استخوان فک شما بسیار کوچک است.

معمولا از مینی ایمپلنت دندان برای دندان های ردیف بالا مورد استفاده قرار نمی گیرد با این وجود زمانی که شما برای جایگزین کردن دندان خود با استفاده از روش های موجود اقدام می کنید و به یک دندانپزشک مجرب ، متبحر و خبره در زعفرانیه و شمال تهران مراجعه می کنید ، دندانپزشک اطلاعات لازم را در این زمینه در اختیار شما قرار می دهد چرا که در برخی از موارد مینی ایمپلنت ها کاربرد بیشتری نسبت به نوع معمولی دارند و شما می توانید از مزایای آن بهره مند شوید.

 

مینی ایمپلنت دندان در تهران - دکتر باقری

 

مزایا فرایند درمان کاشت ایمپلنت های کوچک

  • بودن نیاز به پیوند استخوان

در صورتی که استخوان فک به اندازه کافی قوی نباشد معمولا برای کاشت ایمپلنت های دندانی رایج نیاز به پیوند استخوان دارید. در حالی که برای کاشت مینی ایمپلنت نیازی به پیوند استخوان نخواهید داشت. این امر نیز موجب صرف جویی در هزینه و زمان شما خواهد شد.

  • عدم نیاز به انجام جراحی سخت فلپ

شما با استفاده از مینی ایمپلنت ها می توانید از مزایای ایمپلنت های معمولی بهره مند شوید با این تفاوت که مینی ایمپلنت دندان دارای سایز کوچکی هستند و نیازی به جراحی فلپ ندارند.

  • کم تهاجمی بودن درمان

همانطور که می دانید در فرایند کاشت ایمپلنت های معمولی نیاز است تا متخصص استخوان فک را برای قرار دادن پایه ایمپلنت در فک تراش دهد از همین رو این عمل یک پروسه تهاجمی محسوب می شود. در حالی که در روند کاشت مینی ایمپلنت ها جراحی نیاز نیست و طی مدت چند ساعت انجام می شود. با توجه به کم تهاجمی بودن فرایند کاشت روند بهبودی افراد متقاضی این پروسه طی چند روز سپری می شود.

  • درد کمتر

از دیگر مزایای این پروسه می توان به درد کم آن اشاره کرد. این فرایند همانطور که اشاره شد یک روش کم تهاجمی است و از همین رو شما با درد و ناراحتی کمتری رو به رو خواهید شد.

  • سهولت استفاده

در صورتی که از مینی ایمپلنت دندان برای ثابت نگه داشتن دندان های مصنوعی خود استفاده کرده باشید ، دیگر نباید نگران حرکت دندان مصنوعی های خود در زمان غذا خوردن یا صحبت کردن باشید. کاشت مینی ایمپلنت اعتماد به نفس شما را افزایش می دهد چرا که مشکلاتی همچون خالی بودن جای دندان از دست رفته را درمان می کند.

  • آسان بودن فرایند کاشت

کاشت مینی ایمپلنت های دندان بسیار ساده بوده و معمولا طی یک جلسه به اتمام می رسد و پس از انجام آن نیز شما می توانید به راحتی غذا بخورید. اما بهتر است قبل از هر چیزی در رابطه با نوع مناسب ایمپلنت برای خودتان با بهترین متخصص کاشت دندان در تهران مشورت کنید.

نحوه کاشت مینی ایمپلنت در تهران به چه شکل است؟

پروسه کاشت ایمپلنت شبیه به کاشت پایه های ایمپلنت های معمولی است اما از آنجایی که این نوع ایمپلنت ها کوچکتر از سایز استاندارد هستند کاشت آن ها با تهاجم کمتری همراه خواهد بود. همچنین در زمان صرفه جویی شده و دوران بهبودی را برای بیمار کاهش می دهد. پس از آن که پزشک برش های کوچکی را درون بافت لثه به منظور کاشت پایه های ایمپلنت ایجاد کرد ، سوراخ هایی را نیز درون استخوان فک به وجود می آورد سپس پست های تیتانیومی را درون فک قرار داده و به بخیه زدن بافت لثه می پردازد. از آنجایی که مراحل کاشت مینی ایمپلنت دندان کم تهاجمی است ، همان روز دندانپزشک اقدام به نصب دندان های مصنوعی بر روی پایه ایمپلنت ها خواهد کرد. ممکن است در روز های ابتدایی بعد از کاشت مینی ایمپلنت ها دچار مقداری درد و ناراحتی شوید که در صورت لزوم می توانید از قرص مسکن استفاده کنید. تا چندین روز بعد از کاشت نیز باید نکات مراقبتی بعد از کاشت دندان را رعایت کنید چرا که همانطور که گفته شد مینی ایمپلنت با ایمپلنت های معمولی تفاوت چندانی ندارد.

معایب کاشت ایمپلنت های کوچک

  • کاهش استخوان فک 

اگر چه که برای این نوع روش کاشت نیاز چندانی به بافت استخوانی محافظ نیست اما وجود ساختار های استخوانی محافظ جهت قرار گرفتن پایه ها و همچنین دندان های مصنوعی لازم است. به این ترتیب اگر شما بخش قابل توجهی از استخوان فک را از دست داده اید کاشت مینی ایمپلنت توصیه نمی شود.

  • دندان قروچه

کسانی که دندان قروچه می کنند متقاضی مناسبی برای انجام این روش محسوب نمی شوند چرا که این عارضه می تواند به دندان های مصنوعی های دائمی شما آسیب ببینید ، پس بهتر است اگر متقاضی این روش هستید ابتدا نسبت به درمان دندان قروچه اقدام کنید.

آیا می توان از مینی ایمپلنت دندان برای دندان مصنوعی های ردیف بالا استفاده کرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت می توان از مینی ایمپلنت ها برای ثابت نگه داشتن دندان های مصنوعی در ردیف بالای فک استفاده کرد. بررسی کیفیت استخوان یک فاکتور بسیار مهم در تصمیم گیری برای انجام این اقدام درمانی می باشد. بهترین متخصص ایمپلنت دندان شما بعد از ارزیابی دهان و دندان شما نتیجه نهایی را اعلام خواهد کرد. معمولا از این تکنیک برای دندان مصنوعی ردیف پایین فک استفاده می شود چرا که در استخوان فک پایین ساختار استخوانی بیشتر بوده و مشکلی از این بابت به وجود نمی آید. اما چنانچه دندانپزشک شما صلاح بداند می توان از این پروسه برای نصب دندان مصنوعی های ردیف بالا استفاده کرد.

 

مینی ایمپلنت دندان و ارتودنسی

 

نقش ایمپلنت های مینی در ارتودنسی

یکی از اصلی ترین و مهم ترین بخش درمان ارتودنسی کنترل تکیه گاه در طراحی درمان می باشد. به شکل سنتی ، هدگیر ها استفاده شده اند تا یکی ازتاثیرگذار ترین ابزار هایی باشند که به عنوان تکیه گاه استفاده می شوند ، اما آنها نیز محدودیت های خود را دارند ، از همین رو این روش ها در ارائه نتایج نیز با محدودیت همراه هستند که با اهداف ایده آل درمان ارتودنسی متناسب نمی باشد. زمان هایی هستند که بهترین و حداکثر قدرت تکیه گاه نیاز است ، به این معنا که باید در برابر جابه جایی مقاوم باشد. در درمان های ارتودنسی حتی یک نیروی واکنشی خیلی کم و کوچک نیز می تواند باعث جا به جایی های نامطلوب دندان ها شود. هر گونه نیروی واکنشی کنترل نشده ای می تواند بر روی نتایج درمان تاثیر بسیار منفی داشته باشد.

بر اساس تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده است ، می توان گفت مشکل محدودیت تکیه گاه را از طریق استفاده از ابزارهای تکیه گاه موقت – ابزارهای که با بدن انسان سازگاری کامل را داشته باشند و بتوانند از جا به جا شدن دندان ها داخل استخوان جلوگیری کنند – رفع نمود. امروزه مینی ایمپلنت های دندانی در درمان ارتودنسی به عنوان یک ابزار بسیار مهم که نقش یک تکیه گاه موقت را دارد ، استفاده می شود. این ابزار به طور موقت داخل استخوان فک قرار خواهد گرفت. این کار یا با حمایت از دندان هایی انجام می پذیرد که واحد واکنشی هستند ، یا با حذف نیاز به واحد کنشی ، بعد از انجام پروسه درمان و صاف شدن دندان ها برداشته می شوند.

از مینی ایمپلنت های دندان می توان به اشکال مختلفی مانند ترنس اسئوس ، ساب پریوستئال و غیره استفاده کرد و نتایجی مطلوب و ایده آل از مینی ایمپلنت دندان و ارتودنسی دریافت کرد.

نکاتی در خصوص مراقبت از ایمپلنت های کوچک دندانی

مراقبت از یک مینی ایمپلنت دندان واحد ، درست شبیه به مراقبت از دندان های طبیعی است. دندان مینی دنتال ایمپلنت را مثل دندان طبیعی ، حداقل روزی دو بار با مسواک نرم ، تمیز کنید. دقت داشته باشید که مسواک حداقل هر سه ماه یک بار باید تعویض شود. استفاده از محلول دهان شویه نیزمی تواند به از بین رفتن میکروب ها در ناحیه دهان و لثه ها کمک کند. بهتر است از خمیر دندان هایی که قدرت سایش پایینی دارند استفاده کنید. این کار کمک می کند تا مینای دندان های طبیعی تان قوی بماند. زمانی که اطراف ایمپلنت دندانی را مسواک می زنید ، مراقب باشید. قبل یا بعد از مسواک زدن ، حتماً از نخ دندان برای دندان های طبیعی تان استفاده کنید. با توجه به اینکه ممکن است نخ دندان به تاج یا بریج دندان ایمپلنتی گیر کند و موجب شل شدن آن شود ، بهتر است اطراف مینی ایمپلنت را نخ دندان نزنید. و نکته مهم دیگر اینکه حتماً برای کنترل وضعیت سلامت دندان ها و بهداشت دندان ، در جلسات چکاپ توسط دندانپزشک خود ، شرکت کنید. انجام این کار ، نقش مهمی در حفظ سلامت و بهداشت عمومی دهان و دندان های شما دارد. این جلسه چکاپ بهتر است هر شش ماه یکبار انجام شود. تمیز کردن مرتب دندان ها ، این اطمینان خاطر را به شما می دهد که میکروب ها و پلاک های دندانی از دهان ، دندان ها و لثه های شما زدوده شده اند. همچنین زمانی که در جلسات چکاپ شرکت می کنید در صورتیکه دغدغه ای در ناحیه دهان و دندان های شما وجود داشته باشد ، دندانپزشک آن را تشخیص می دهد و این کار می تواند به پیشگیری از بروز مشکل و صرفه جویی در زمان و هزینه درمان ، کمک قابل ملاحظه ای کند.

هزینه درمان مینی ایمپلنت در زعفرانیه تهران 

اگر قصد استفاده از این روش را دارید به احتمال زیاد می خواهید با هزینه درمان خود آشنا شوید. برخی از عواملی که در تعیین هزینه کاشت مینی ایمپلنت نقش دارند عبارت اند از قیمت مواد مورد استفاده ، نوع بی حسی مورد استفاده ، طول درمان و غیره بستگی دارد. از آنجایی که برای انجام این روش نیازی به پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان ندارید ، معمولا هزینه درمان بسیار کمتر می باشد.