کاشت ایمپلنت دندان یکی از بهترین و محبوب ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد که ماندگاری بسیار بالایی دارد. این پروسه بسیار راحت و ایمن می باشد اما این به این معنی نیست که نمی تواند با خود عوارض جانبی به دنبال داشته باشد چرا که برای انجام این فرایند نیاز به انجام یک عمل جراحی است که می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. البته باید این نکته را بدانید که عوارض ایمپلنت دندان در اکثر موارد به صورت موقتی و مقطعی بوده و با گذشت زمان و رعایت نکات مراقبتی به مرور زمان از بین می رود که همین موضوع باعث شده این روش تبدیل به پروسه ای محبوب و پرطرفدار برای پر فضای خالی از دندان شود. پس جای نگرانی ندارد که به دلیل ترس از عوارض جانبی از انجام این فرایند منصرف شوید. به یاد داشته باشید که اگر از یک متخصص پروتز های دندانی مجرب و متبحر در شهر محل سکونت خود مانند زعفرانیه و مناطق شمالی تهران کمک بگیرید با این عوارض دچار نخواهید شد یا در صورت بروز شدت آن ها بسیار کم می باشد. در ادامه این مقاله از سایت دکتر محمد رضا باقری بهترین و متبحر ترین دندانپزشک ایمپلنت دندان در زعفرانیه تهران ، قصد داریم به معرفی مشکلات و عوارضی که ممکن است بر اثر کاشت دندان برای شما به وجود آید بپردازیم. پس با ما همراه باشید تا با آگاهی کامل در این زمینه پروسه مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

عوارض ایمپلنت دندان

 

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

مشکلاتی که بعد از انجام پروسه کاشت ایمپلنت امکان دارد گریبانگیرش شوید را عوارض جانبی بعد از ایمپلنت یا کاشت دندان می گویند. مشکلاتی که ممکن است برای شما به وجود آید به طور کلی به دو دسته عوارض چند روز ابتدایی و دراز مدت تقسیم می شوند.

از جمله عوارضی که در چند روز نخست بعد از کاشت با ان رو به رو خواهید شد می توان به درد بعد از جراحی ، بروز حساسیت ، خونریزی و تورم اشاره نمود و از میان مشکلاتی که با مرور زمان و بر اثر بی دقتی پزشک و رعایت نکردن نکات مراقبتی برای شما به وجود آید می توان به امکان لق شدن دندان جانبی ایمپلنت ، بروز عفونت ، مشکلات سینوسی ، افتادن روکش ایمپلنت ، شکستگی پروتز ، پس زدن شدن ایمپلنت و غیره اشاره کرد که در ادامه این مقاله به توضیح هر یک از آن ها خواهیم پرداخت.

آیا ایمپلنت برای تمامی افراد مشکل ایجاد می کند؟

کاشت دندان نیز مانند تمامی پروسه های درمانی می تواند موجب بروز عوارض و مشکلات متعددی در فرد شود ، اما اینگونه نیست که تمامی افراد با عوارض ایمپلنت دندان مواجه شوند یا تمامی موارد ذکر شده در یک فرد بروز کند. با داشتن اطلاعات درست در این رابطه می توانید با آگاهی کامل اموری را انجام دهید که از بروز این مشکلات جلوگیری کند.

خطرات کاشت ایمپلنت

با وجود این که کاشت دندان از مزیت های بسیار زیادی برخوردار است ، اما اگر فرد در زمان انتخاب پزشک سهل انگاری کند یا توصیه ها و دستورالعمل های مراقبتی را به طور کامل انجام ندهد این احتمال وجود دارد تا با مشکلات زیر دست و پنجه نرم کند.

  • احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه :

موارد بسیار زیادی وجود دارد که می تواند باعث آسیب رسیدن به بافت لثه و اعصاب و به وجود آمدن عوارض ایمپلنت دندان شود که از میان آن ها می توان به عدم مهارت و تجربه دندانپزشک انتخابی شما اشاره کرد. همواره توصیه می گردد تا برای انجام این پروسه از یک متخصص کاشت ایمپلنت دندان مجرب و متبحر کمک گرفته شود و در صورت لزوم با یک متخصص ارتودنسی نیز مشورت شود. در صورتی که درمان توسط یک دندانپزشک تازه کار یا بدون تجربه انجام شود ، احتمال اینکه به بافت های عصبی لثه آسیب جدی وارد شود بسیار زیاد می باشد. خانم ها و اقایانی که در شهر تهران و منطقه زعفرانیه در شمال تهران زندگی می کنند و قصد دارند عمل کاشت دندان را انجام دهند می توانند به دکتر محمدرضا باقری بهترین فوق تخصص پروتز های دندانی مراجعه کنند تا به بهترین و مطلوب ترین نتایج دست یافت.

  • بروز آسیب های سینوسی :

جالب است بدانید که استخوان فک و حفره های سینوسی با یک دیگر در ارتباط هستند و در صورتی که روند کاشت به درستی انجام نشود ، عفونت و التهابات بسیار زیادی ایجاد می شود. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت در تهران که از تجربه ، تخصص ، مهارت و سابقه طولانی و بالایی در این زمینه برخوردار است این فرایند را انجام دهد ، چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.

 

عوارض ایمپلنت دندان - محمدرضا باقری

 

  • ایجاد آلرژی :

با وجود اینکه پایه های ایمپلنت از جنس تیتانیوم می باشند و با بدن سازگاری دارند اما ممکن است در برخی از افراد موجب بروز واکنش های آلرژیک و حساسیت شود و بدین ترتیب دچار التهابات و تورم شوند. این موارد به ندرت رخ می دهند اما به دلیل اینکه جزو عوارض جانبی کاشت دندان می باشد ، نیاز است به آن در این بخش از مقاله اشاره کنیم.

  • بروز عفونت :

عفونت یکی از خطرناک ترین عوارض ایمپلنت دندان است که احتمال رخ داد آن در افراد بسیار زیاد می باشد. چرا که فاکتور های مهمی مانند عدم رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت ،  نوع تکنیک مورد استفاده  پزشم ف کیفیت مواد مورد استفاده ، لق شدن دندان های اطراف ایمپلنت و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان در تشکیل و رخ داد آن موثر می باشد. این عارضه ممکن است در برخی از افراد در زمان انجام عمل جراحی به دلیل استفاده از ابزار ضد عفونی نشده یا بعد از درمان و کاشت دندان به دلیل رعایت نکردن بهداشت یا غیره به وجود آید یا اینکه به مرور زمان رگ ها و دندان های طبیعی دچار آسیب های متفاوتی شود. این عارضه می تواند گاها دردناک و باعث آزار و اذیت فرد شود.

اما بهتر است این نکته را نیز بدانید که احتمال بروز چنین مشکلی بسیار کم است و در اکثر موارد برای افرادی به وجود می اید که دچار مشکلات سیستم ایمنی هستند یا به استعمال دخانیات ، سیگار و نوشیدنی های الکلی اعتیاد دارند. بروز عفونت و لق شدن پایه ایمپلنت ، باعث بروز نشانه های مانند بوی بد دهان می شود که توجه به این علائم می تواند در درمان به موقع عفونت کمک بسیار زیادی کند.

  • شکست پروسه کاشت دندان

یکی از عوارض ایمپلنت دندان که بسیار مهم و حساس است ، مواجه شدن پروسه کاشت با شکست می باشد. در صورتی که دندانپزشک تخصص ، مهارت و تجربه کافی برای درمان نداشته باشد یا وضعیت بیمار به طور کامل و دقیق مورد ارزیابی قرار نگرفته باشد ، این امکان وجود دارد که پروسه کاشت شکست بخورد و فرد به مشکلات متعددی در مدت زمان کوتاه یا بلندی دچار شود. یک پزشک متبحر ، دانا و مجرب می داند که میزان تراکم کافی استخوان یکی از مهم ترین مواردی است که باعث می شود برای پروسه کاشت ایمپلنت مشکلی به وجود نیاید از همین رو به آن توجه ویژه ای خواهد داشت.

در صورتی که به این مسئله توجه کافی نشود و ایمپلنت در محلی کاشته شود که از تراکم کافی استخوان برخوردار نیست پس از گذشت مدت زمان کوتاهی فرد با تحلیل استخوان ، عدم جوش خوردن پایه ایمپلنت و پس زده شدن آن روی به رو می شود. در چنین مواقعی درمان با شکست مواجه می شود نیاز است تا پایه های ایمپلنت کاشت شده از درون استخوان فک بیرون آورده شوند و مجددا عمل جراحی برای کاشت آن ها انجام شود که این مسئله باعث افزایش طول دوران نقاهت و صرف هزینه های هنگفت می شود.

  • میکرو جا به جایی ایمپلنت

این عارضه در اغلب موارد ممکن است در زمان کاشت ایمپلنت دندان فوری رخ دهد. به طور کلی میکرو جا به جایی زمانی رخ می دهد که پیش از جوش خوردن استخوان فک با پایه های تیتانیومی ایمپلنت ، روکش یا اباتمنت بر روی دندان قرار داده شود.

 

عوارض ایمپلنت دندان

 

چگونه از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری کنیم؟

برای جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید و به تمامی ان ها عمل کنید.

  • تمامی مراقبت های بعد از کاشت را رعایت کنید.
  • به طور مرتب به دندانپزشک خود برای بررسی وضعیت دندان های خود مراجعه کنید.
  • در صورتی که به استعمال دخانیات اعتیاد دارید ، بهتر است میزان مصرف خود را کاهش دهید یا به طور کامل آن را ترک کنید.
  • برای حفظ سلامت بیشتر استخوان های خود ، در رژیم غذایی خود از مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید.
  • ایمپلنت ها نیز همانند دندان های طبیعی انسان ها نیاز به مراقبت دارند و نیاز است تا حتما بهداشت دهان و دندان رعایت شود.
  • در صورتی که به مشکل دندان قروچه دچار هستید و قصد دارید کاشت ایمپلنت انجام دهید بهتر است ابتدا برای درمان عادت دندان قروچه اقدام کنید و پس از آن از محافظ های مخصوص دندان یا نایت گارد ها در زمان استراحت استفاده نمایید.

در چه صورتی کاشت دندان موفقیت آمیز نبوده و دچار عوارض ایمپلنت دندان می شویم؟

ایمپلنت دندان در اکثر مواقع موفقیت آمیز بوده و عوارض خطرناک کمی را به همراه دارد اما گاها نیز افراد دچار عوارض جانبی خطرناکی می شوند که تنها راه جلوگیری از آن ها مراجعه به دندانپزشکان و متخصصان مجرب و متبحر است. با این وجود این حق طبیعی شما است که بدانید در چه شرایطی و به چه دلیلی پروسه کاشت دندان شما با موفقیت همراه نبوده و باعث می شود شما با مشکلات متعددی همچون عفونت  ، پس زده شدن ایمپلنت کاشته شده و غیره دست و پنجه نرم کنید و نیاز به ترمیم و مراقبت بیشتر داشته باشید. در این خصوص باید بگویم که اگر شما اعتیاد داشته باشید و دخانیات و سیگار مصرف کنید ، احتمال اینکه پروسه کاشت ، با موفقیت رو به رو نشود بسیار زیاد است و در ادامه نیز همواره این احتمال وجود دارد که شما با عفونت ایمپلنت کاشته شده رو به رو شوید.

علاوه بر اعتیاد موارد دیگری نیز می توانند در موفقیت آمیز بودن یا نبودن پروسه درمان شما تاثیر بگذارند که از میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اگر بیمار ، به مشکلاتی همچون دیابت ، پوکی استخوان و غیره دچار باشد ، احتمال پس زدن ایمپلنت و بروز عفونت نیز زیاد است.
  • کسانی که از پیش به بیماری های مربوط به لثه دچار بودند ، ممکن است با پس زده شدن ایمپلنت مواجهه شوند.
  • کاشت نادرست و انجام عادات نامناسب مانند دندان قروچه نیز موجب بروز عفونت خواهد شد.

آیا ایمپلنت باعث بروز سرطان می شود؟

کارسینومای دهان نوعی تومورزایی در سلول های سطحی و لایه های میانی اندام های مختلف از جمله دهان و بافت لثه می باشد. 95 درصد کسانی که به این مشکل دچار می شوند ، اغلب کسانی هستند که به دخانیات و مشروبات الکلی اعتیاد دارند و 5  درصد به دلیل ژنتیک ، عفونت ها و مشکلات مزمن دهان و دندان ، سبک غلط زندگی و مصرف برخی از دارو هایی شیمیایی به این مشکل دچار می شوند. سلول های موجود در سطح و لایه های میانی پوست جزو سلول های محسوب می شوند که در زمان کاشت و قرار دهی ایمپلنت دچار تغییر می شوند. از همین رو بیماران پیش از کاشت این نگرانی را دارند که با توجه به این موضوع ، ممکن است بعد از انجام کاشت ایمپلنت به سرطان دچار شویم یا خیر؟ در پاسخ به این سوال از عوارض ایمپلنت دندان ،  باید به تحقیقات صورت گرفته در این حوزه اشاره کنیم ، بیش از 95 درصد کسانی که در معرض ابتلا به این نوع سرطان هستند کسانی اند که به سیگار و مشروبات الکلی اعتیاد دارند. امروزه با جدید تر شدن تکنولوژی و پیشرفت آن در صورتی که این بیماری زود تشخیص داده شود درمان با موفقیت انجام می شود اما با توجه به این که این بیماری علائمی مشخصی ندارد ، درمان در ابتدای ابتلا به این بیماری امکان پذیر نیست. به طور کلی باید بگویم تا کنون موردی یافت نشده که علت کارسینومای دهان ، کاشت ایمپلنت بوده باشد ، بنابراین این شایعه که ایمپلنت موجب بروز سرطان می شود کاملا اشتباه است.